Werkwijze

 

Werkwijze

Voor veel mensen is goed lopen heel vanzelfsprekend. Maar zodra u last heeft van pijnlijke plekken onder uw voeten, voetklachten of rugklachten heeft, dan is bewegen niet langer de normaalste zaak van de wereld. Gelukkig kan de pijn vaak eenvoudig worden verlicht of zelfs helemaal verdwijnen met op maat gemaakte steunzolen, die de gevoelige punten ontlasten.

Individuele steunzolen

De Steunzolenpraktijk levert alleen steunzolen die op maat zijn gemaakt. Wij overleggen van te voren in welk type schoen u de steunzolen gebruikt: confectieschoenen, wandelschoenen, sport- of werkschoenen.

De steunzolen kunnen in 3 verschillende lengtes gemaakt worden, halflang, 3/4 lang en helemaal lang.

 
 

Verwijzing

In de meeste gevallen verwijst uw huisarts u naar ons door. Maar dit gebeurt ook door b.v. een orthopedisch chirurg, reumatoloog of revalidatiearts. Ook een fysiotherapeut adviseert u soms om inlays te dragen. U kunt ook zelf een afspraak met ons maken.


Aanmeten

Aan hand van uw klachten gaan wij een probleemgerichte oplossing zoeken. We maken vervolgens digitaal zowel een statische als een dynamische opname van uw voeten en aan hand daarvan wordt besloten voor de juiste correctieverwerking in welke soort steunzolen. Dan hoort u ook meteen wat de steunzolen voor u kosten. Tevens wordt met u besproken in welke soort schoenen de steunzolen worden gedragen.

Maakwijze

Aansluitend gaan we de digitale gegevens verwerken en daarna de benodigde correcties volgens biomechanische kennis toepassen. Vervolgens worden de steunzolen via een computergestuurde frase vervaardigd, daarna door ons gecontroleerd en afgewerkt. Vervolgens wordt nogmaals alles in mijn computer opgeslagen, zodat u bij herhaling weer dezelfde correcties in de steunzolen geleverd krijgt.


Schoenadvies

Wij geven u dan ook graag een schoenadvies. Want de praktijk wijst uit dat kwalitatief goede schoenen in combinatie met inlays het lopen duidelijk verbetert, en uw pijn- en vermoeidheidsklachten afnemen.


Afleveren

Bij de afleveringsafspraak krijgt u de speciaal voor u vervaardigde steunzolen. We passen met u de steunzolen in uw schoenen en bekijken of de pasvorm optimaal is. We controleren het looppatroon en uw bevinding. Indien u tevreden bent, en wij zijn dat ook, dan kunt u de steunzolen mee naar huis nemen. Houdt u rekening met een gewenningsperiode van ongeveer een week.


Kosten

Bij aflevering van de steunzolen krijgt u van ons de factuur, deze dient dan meteen te worden voldaan. Met deze factuur regelt u zelf de eventuele vergoeding met uw zorgverzekeraar. 


Controle-afspraak

Onderdeel van onze serviceverlening is dat wij met u een controle-afspraak maken na 4 tot 6 weken na aflevering van de steunzolen. Bij aflevering van de steunzolen maken wij meteen met u alvast een controle-afspraak. De controle-afspraak is kosteloos.


Het dragen van steunzolen

In het begin kan het even wennen zijn om de steunzolen te dragen, houdt u rekening met een gewenningsperiode van ongeveer een week. Bij gevoelige voeten adviseren wij u om het dragen van de inlays of steunzolen geleidelijk op te bouwen. B.v. 1e dag 1 uur, 2e dag 2 uur, 3e dag 4 uur, 5e dag 8 uur en de 6e dag de hele dag. In deze periode kunt u last hebben van spierpijn, vermoeidheid of pijnlijke voeten. Maar meestal verdwijnen deze klachten vanzelf na een paar dagen. Blijven deze klachten aanhouden, maakt u dan een afspraak met ons voor een tussentijdse controle.


Onderhoud

Indien de steunzolen nat geworden zijn, de steunzolen nooit bij een directe warmtebron laten drogen, maar indirect. Dwz. Niet op de verwarming leggen maar in de nabijheid van een verwarmingselement laten drogen. Mochten de steunzolen bij het dragen in de schoenen piepen of kraken, dan wrijft u wat huidvriendelijke poeder op de binnenzool van de schoenen, en legt dan de steunzolen terug in de schoenen. Mochten de zolen vies geworden zijn door zand of gras, even met een vochtig doekje afnemen en laten drogen alvorens deze weer in de schoenen te leggen.

 
 

Garantie

U heeft drie maanden garantie op de pasvorm, technische uitvoering en gebruikte materialen van de door ons geleverde steunzolen. Mits u de aanwijzingen voor onderhoud van de steunzolen volgt zoals hierboven beschreven staat. Verminderde pasvorm valt niet onder de garantieregeling, wanneer die het gevolg is van medische oorzaken en/of anatomische wijzigingen.

Informatie

Mocht u vragen hebben over uw steunzolen of inlays, neem dan contact met ons op.